از دید کوانتوم جهان چگونه است ؟

نوشته شده توسطمدیر سایت برچسب از دید کوانتوم جهان, جهان, جهان چگونه است, دید کوانتوم, فیزیک کوانتوم،, کوانتوم
فیزیک کوانتوم ذهن و آگاهی انسان را وارد بر واقعیتهای جهان می داند بطوریکه معتقد است بدون وجود انسان واقعیتها یعنی دنیای ماده اینگونه که مشاهده می شوند، وجود نمی داشتند. و مهمتر از همه نقش سطح آگاهی انسان در تاثیر گذاری بر وقایع جهان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

جهانی که در حال حاضر مشغول به مشاهده اون هستیم و در اون زندگی میکنیم ، تصویری از رنگ ها و اشکال و اجسام گوناگونی است که ماهیت مادی به این دنیا داده اند ، اما در ورای این دنیای مادی ، چه اسراری پنهان و نهفته است که ما از اون بی اطلاع هستیم ؟ با در ادامه مطلب همراه باشید …

حال که در پشت سیستم کامپیوتر یا لپ تاب خود هستید و این پست رو مطالعه میکنید ، نگاهی به اطراف خود بندازید ، اجسامی از قبیل میز چوبی ، یک گلدان گل ، کامپوتر شخصی ، کتاب ها و … رو مشاهده میکنید .

این اجسام از چه موادی تشکیل شُدن ؟

اجسام : آنچه در پیرامون شما هستند را اجسام مینامیم ، اجسام از ترکیب چندین ماده مختلف ، بسته به نوع جسم ، تشکیل شده اند …

ماده چیست ؟ همه چیزهای واقع در زمین و جهان که به نوعی محسوس باشند، ماده هستند. قطره های آب و ذرات غبار و نیز گیاهان، جانوران، و حتی سیارات ماده هستند. همه مواد جرم دارند، که معیاری از ذرات (اتم ها و مولکول های) تشکیل دهنده آن هاست.

مولکول چیست ؟ مولکول، کوچک‌ترین ذرهٔ یک مادهٔ شیمیایی خالص است که ویژگی‌های آن ماده را دارد. یک مولکول از دو یا چند اتم تشکیل شده که با پیوند شیمیایی به هم متصل‌اند .

 

اتم چیست ؟ اتم کوچکترین واحد تشکیل دهنده یک عنصر شیمیایی است که خواص منحصر به فرد آن عنصر را حفظ می‌کند. . الکترونها، پروتونها و نوترونها ذرات تشکیل دهندهٔ اتم هستند. در اتم ، الکترون به دور هسته میچرخد ، هسته از پروتون و نوترون تشکیل شده است  .

به عنوان مثال فلز مِس از پیوند های الکترونی مانند شکل زیر تشکیل شده :

لُب مطلب اینکه اگر ما یک تکه چوب یا فلز یا هر جسم دیگری رو به ذرات ریز تر تبدیل کنیم ، با تکه ها و برداه هایی از چوب یا آهن یا… مواجه میشیم ، اگر اون تکه های کوچک رو با میکروسکوبهای قوی مشاهده کنیم ، اتم ها رو خواهیم دید . یعنی تمامی اجسام از پیوند اتم ها با یکدیگر ساخته شده اند . به عنوان مثال یک متر سیم مسی ، از پیوستن میلیون ها میلیون اتم مس به یکدیگر تشکیل شده است .

یا یک قطره آب ، از پیوستن میلیون ها مولکول آب (دو اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن) به یکدیگر تشکیل شده است .

خب دوستان ، تا اینجا یک سری تعریف های ساده رو برای شما بیان کردیم و لازم بود که این ها رو با هم مرور کنیم تا به بحث کوآنتوم برسیم . حال کوآنتوم رو برای شما تعریف میکنیم .

کوآنتوم چیست ؟

فیزیک کوانتوم علمی نسبتا جدید است که در اوایل سال ۱۹۰۰ میلادی مطرح شده است. نظریه‌های مطرح شده در این زمینه، همگی در حد نظریه هستند و به اثبات نرسیده‌اند و به علاوه وجود نظریه‌هایی که در برخی موارد در تضاد با یکدیگر هستند، کار را دشوارتر نیز می‌کند.

نیلز بور (۱۹۶۲-۱۸۸۵)، از بنیانگذاران فیزیک کوانتوم، در مورد چیزی که بنیان گذارده است، جمله ای دارد به این مضمون که:
“اگر کسی بگوید فیزیک کوانتوم را فهمیده، پس چیزی نفهمیده است.”

از کشفیات حیرت انگیز فیزیکدان های کوانتوم این بود که اگر شما ماده را به تکه های کوچک تقسیم کنید، سرانجام به جایی می رسید که آن تکه ها ، الکترونها ، پروتونها خواهد بود و اگر پروتون ها و اکترون ها رو مورد اکتشاف قرار دهید دیگر حاوی ویژگیهای شیء مادی نخواهند بود.

یعنی : هر آنچیزی که در کره ی زمین وجود دارد ، از قبیل مایعات ، جامدات ، نباتات ، اکسیژن و غیره غیره ، اگر آن ها را مورد اکتشاف قرار دهیم در نهایت به بسته های کوآنتوم خواهیم رسید ، که بسته های کوآنتوم همان طوری که از تعریفش پیداست پرتویی از نور هستند .

فوتون چیست ؟ فتون ذره‌ای بدون بار و بدون جرم (وزن) و پایدار می‌باشد . دارای وزنی نیست ، دارای باری نیست ، بلکه حاوی انرژی است ، حاوی انرژی الکتریکی و انرژی مغناطیسی و انرژی گرانشی (جاذبه) …!!! انرژی همواره در فوتون موجود است و از بین نیز نمی رود .

در اصل : تمامی کره ی خاکی جان گرفته و ساخته شده از نور و انرژی است . هر آن چیزی که در اعماق زمین یا بالاترین نقطه ی آسمان وجود دارد ، اگر در سطح کوآنتوم آن را مورد اکتشاف قرار دهیم به نور یا همان انرژی پایدار و نابود نشدنی موجود در فوتون ها خواهیم رسید . تمامی عالم هستی ، ساخته شده از فوتون های انرژی هستند .

از دید کوانتوم جهان چگونه است ؟ -آب
جهان از دید کوانتوم
به تعریفی دیگر : فوتون ریز ترین و حیاتی ترین ذره ی حیات است .

فوتون : خود نور است ،خود انرژی است ، انرژی که وجود دارد ، از بین نمی رود ، و دارای وزن یا اندازه یا بار نیست …

دوستان عزیز ، فوتون و کوآنتوم هر دو یکی هستند ، همون طور که در بالا گفته شد ، چند فوتون در کنار هم دیگر رو یک کوآنتوم می نامند .

نتیجه : تمام آن چیزی که در اطراف خود میبینید ، مانند تلفن همراه ، میز کامپوتر ، گیاهان باغچه ، آبی که مینوشید و هوایی که استشمام میکنید و ….. تمامآ پیوند های اتمی هستند . اتم از چه چیز به وجود آمده است ؟ از فوتون یا همان کوآنتوم نور .

تا به اینجای کار ، مبحث رو در سطح کره ی زمین دنبال کردیم . اما خارج از کره ی زمین و به نوعی خارج از جو یا لایه ی ازون چه چیزی وجود دارد ؟ آیا در خارج از لایه ی ازون و به نوعی در خلاء هم فوتون یافت میشود ؟ ایا فوتون یا کوآنتوم نور (ذره ی حیات) در خلاء و در تمام عالم وجود دارد ؟

برای جواب دادن به این سوال به ناچار باید در مورد خلقت جهان صحبت کنیم . نظریه هایی تا به امروز در مورد چگونگی آغاز خلقت ارائه شده که نظریه بیگ بنگ یا انفجار بزرگ ، پر طرفدار ترین و علمی ترین نظریه ای بوده که توسط اکثر دانشمندان علم فیزیک ، مورد تایید قرار گرفته . اما نظریه انفجار بزرگ چه هست ؟

انفجار بزرگ : نظریه بیگ بنگ بر این باور است که در ۱۵ میلیارد سال پیش انفجاری عظیم رخ داده است که باعث پیداش جهان شده است .و البته این نظریه وجود خداوند را رد نمیکند .

به تصویر زیر دقت کنید .

از دید کوانتوم جهان چگونه است ؟ -آب
جهان از دید کوانتوم
در این نظریه همان طور که در شکل بالا مشاهده میکنید بعد از انفجار بزرگ پرتوها (radiation) و ذرات (particles) نور ساطع میشوند ، سپس این پرتو های نور تبدیل به ذرات سنگین تر و الکترون های دارای جرم میشوند ، که این تعریف دقیقا مشابه رفتار فوتون ها است . یک بسته ی کوآنتوم که حاوی چند فوتون است ، طی داد و ستد های انرژیکی که با فوتون های هم جوار خود انجام میدهد تبدیل به الکترون میشود که الکترون دارای اندازه و جرم (وزن) است .

سپس رفته رفته در طی سالیان دراز ، چیزی حدود سه میلیون سال ، با تشکیل الکترون ، پروتون و نترون نیز تشکیل شده و سپس از پیوستن این ها به یکدیگر اتم تشکیل شده است .

و سپس از ترکیب اتم ها با یکدیگر کهکشان ها و خورشید های بسیاری پدیدار گشته و بعد پانزده میلیارد سال منظومه شمسی و زمین خاکی ایجاد شده است . و این روند ایجاد کهشکان ها و سیارات همچنان نیز ادامه دارد … اما برای ما این حائز اهمیت نیست که چند سیاره وجود دارد . بلکه لازم دیدیم که این تعاریف را ارائه کنیم تا مفهوم کوآنتوم انرژی و یا همان نور آسمان ها و زمین برای شما عزیزان مشخص شود .

نتیجه گیری :

فوتون ها یا کوآنتوم نور ذره ی حیات هستند ، کوانتوم پرتویی از نور است . آن چیزی که شما در اطراف خود می بینید ، آبی که مینوشید ، لباسی که میپوشید ، اتومبیل شخصی که سوار میشوید ، عطری که بر روی پیراهن خود اسپری میکنید ، سبزیجاتی که در هر وعده ی غذایی میل مینمایید ، همه و همه به آن گونه که در این پست برای شما توضیح داده شد توسط ذره ی حیات یعنی فوتون ها به وجود آمده اند . اگر قوه ی بینایی ما از طریق چشمان فیزیکی ما نبود ، جهان تماما همانند نوری براق و خیره کننده در دیده ی ما نمایان میشد . زیرا در نگاه کوآنتومی جهان تماما تشکیل شده از فوتون ها هستند .

در بالا گفتیم که : کوآنتوم ذره ای نور است که لامکان است … اینگونه تصور کنید : شما در حال حاضر در اینجا حضور دارید ، در مشهد نیز حضور دارید ، در هزاران کیلومتر دورتر و در هر جایی که تصور کنید حضور دارید . پس شما لامکان هستید ، یعنی محدود به زمان مکان نیستید . از این رو همان طور که در این پست به شما اثبات شد ، کوآنتوم ، یعنی پرتوی نور و ذره ی حیات تمام خلقت در همه جای جهان هستی حضور دارد ، پس لامکان است .

کوآنتوم خداوند نیست ، اما به قولی این همان تعریفی است که خداوند در قرآن کریم به آن اشاره کرده است … الله و نور و السماوات فی الارض … خداوند نور آسمان ها و زمین است. تفسیر این آیه تنها به ذرات کوآنتوم محدود نمیشود ، بلکه اسرار بیشتری در پس این گفته نهان است که در پست بعدی برای شما عزیزان گفته میشود .این پست مقدمه ای بود بر آنچه که باید بیاموزید .

منبع: fa.drgilaki.com

سه شنبه 9 بهمن 1397
بؤلوملر :